Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, spune că la locuinţa lui Gheorghe Dincă există tuneluri, foraje, puţuri şi grote "şi tot felul de betoane peste aceste lucruri, fără rost, adică nu există beton turnat în sensul de a pune o fundaţie". De asemenea, referitor la cenuşa şi resturile de oase calcinate găsite într-o pădure de lângă Caracal, el afirmă că are suspiciuni că nu se află acolo de câteva luni, aşa cum susţine Dincă, întrucât ar fi fost acoperite într-o oarecare măsură de vegetaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Tonel Pop a spus, miercuri, că în locuinţa lui Dincă există "tuneluri, tot felul de foraje, puţuri înfundate, puţuri care nu sunt neapărat înfundate, grote, şi tot felul de betoane peste aceste lucruri, fără rost, adică nu există beton turnat în sensul de a pune o fundaţie, a face ceva".

El a menţionat că ar costa mult să fie săpate acele gropi.

Totodată, Pop a spus că Gheorghe Dincă primeşte sfaturi juridice "interactiv faţă de situaţia din teren şi situaţia mediatică".

"Este ca un joc de şah, pur şi simplu el joacă pe o tablă de şah şi mută pionii, mută... să vedem ce face cu regele. Cred că a vrut să dea şah mat, prin a doua dezvăluire, să se găsească al doilea cadavru şi dosarul având două persoane dispărute nu mai avem pe cine căuta. Pentru că dacă iese ADN-ul ca fiind al Luizei şi nu al Alexandrei, procurorii şi poate şi alţi binevoitori, în ghilimele, vor zice: domnule, ecuaţia este închisă, de ce să săpăm noi? de ce să spargem betoane? (...) pe cine căutăm? Stop, s-a terminat, închidem, la revedere", a afirmat avocatul.

El a mai susţinut că laptopul găsit la Dincă este unul performant, la fel şi aparatul foto, solicitând să aibă acces la datele copiate din acele medii.

Avocatul a mai spus că cenuşa şi oasele găsite în lizieră erau aruncate pe iarbă, iar la şase-şapte metri depărtare erau doi saci, într-un hăţiş greu de pătruns.

"Din punctul meu de vedere, dacă acele urme de cenuşă şi acele resturi de oase calcinate ar fi stat acolo de când spune criminalul, respectiv de câteva luni de zile, pentru că se sugerează că imediat ar fi omorât-o, în aceeaşi zi, pe Luiza, în mod clar din punctul meu de vedere acolo ar fi trebuit să fie astupate de vegetaţie, adică să crească iarba de sub ele să le acopere, de noroi, de ploi, şi inclusiv acei saci, eu atât cât i-am văzut păreau destul de curaţi sacii, nu erau cu apă, cu noroi şi nici acea cenuşă nu părea de mult acolo, nu părea veche (...) Trebuie să studiez mai bine fotografiile, filmările şi chiar să-mi dau seama (...) Am această suspiciune că acele probe nu au vechimea a fi fost poziţionate acolo de câteva luni de zile aşa cum se spune, păreau prospăt puse acolo vis-a-vis cu vegetaţia, cu iarba, cu ploile, cu inundaţiile care au fost acolo", a susţinut Tonel Pop.

Miercuri, au fost reluate cercetările la locuinţa lui Gheorghe Dincă.

Marţi, DIICOT a precizat că în cenuşa găsită la liziera de pe traseul Călăraşi-Bucureşti, loc indicat de inculpatul Gheorghe Dincă, au fost identificate fragmente osoase şi dinţi care, potrivit medicilor legişti, ar fi de natură umană.

"Astăzi, data de 06.08.2019, procurorii DIICOT - Structura centrală împreună cu poliţişti specializaţi din cadrul Poliţiei Române - delegaţi în cauză, au continuat percheziţia efectuată la domiciliul inculpatului  Dincă Gheorghe, precum şi cercetarea la faţa locului din data de 05.08.2019, în zona indicată de către inculpat, respectiv o lizieră situată pe traseul Călăraşi-Bucureşti. În urma cercetării la faţa locului efectuate în cursul zilei de astăzi, la locul mai sus menţionat, după cernerea cenuşei, au fost identificate şi alte fragmente osoase şi dinţi”, precizează DIICOT într-un comunicat remis News.ro.

DIICOT menţionează că „medicii legişti aflaţi la faţa locului au concluzionat faptul că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană”.

De asemenea, în cauză a avut loc audierea mai multor persoane şi s-a procedat la efectuarea percheziţiilor informatice asupra unor medii de stocare, la domiciliul inculpatului, acesta fiind asistat de către apărătorul din oficiu, se arată în comunicat.

Marţi, anchetatorii au făcut o percheziţie informatică la un laptop, un aparat de fotografiat şi trei telefoane găsite la locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal. În acelaşi timp, au avut loc căutări în pădurea unde luni au fost descoperite fragmente osoase şi cenuşă, într-un sac.
 
Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, declara, luni, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia.
 
Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă a susţinut că a folosit aceeaşi metodă ca în cazul Alexandrei Măceaşnu şi că agresiunea s-a produs tot în locuinţa sa.
 
Purtătorul de cuvânt al DIICOT preciza că, până la acel moment, nu erau indicii că ar fi mai multe victime şi nici că Gheorghe Dincă ar fi avut complici.
 
Până acum nu a fost găsit telefonul Luizei.
 
Dincă susţine că ar fi ucis-o pe fată în ziua în care a răpit-o, iar până în acest moment nu se ştie dacă acesta a şi violat-o, potrivit declaraţiilor reprezentantului DIICOT.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.