Câteva mii de manifestanţi au ajuns în faţa Ministerului de Interne, sâmbătă seara, şi au strigat „Jos Guvernul hoţilor!”, „Nu scăpaţi!”, „Incompetenţii”, ”Criminalii”, ”Alexandra”, ”Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”. Participanţii au ţinut un moment de reculegere şi au aprins lumânări. Numărul oamenilor care au venit la protestul din Piaţa Victoriei a ajuns la peste 2.000, la o oră de la începerea manifestaţiei, iar în jurul orei 20.15 aceştia au plecat în marş spre Ministerul Afacerilor Interne. Oamenii au scandat ”Demisia!”, ”Corupţia ucide!”, ”Colectiv” şi ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”. Participanţii au scandat şi „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „PSD, ciuma roşie”, „Uniţi putem învinge un sistem”, „Şi noi, şi voi avem copii”. Un miting de protest organizat sâmbătă seara, în Piaţa Victoriei, a fost anunţat de patru organizaţii civice, sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi numărul jandarmilor este redus, manifestanţii scandează şi „Jandarmeria apără hoţia!”

Peste 500 de oameni protestau, la ora 19.00, în Piaţa Victoriei, în urma tragediei de la Caracal. Grupuri de persoane continuă să sosească în faţa Guvernului. Câteva zeci de oameni participă, la această oră, la un protest în Iaşi, în urma tragediei din Caracal. De asemenea, şi astăzi, peste o sută de persoane s-au adunat în faţa casei suspectului arestat preventiv, unde au loc noi percheziţii.

Oamenii din Piaţa Victoriei au adus flori şi lumânări. Este un protest tăcut.

Şi la Iaşi oamenii au adus lumânări şi o coroană de flori cu mesajul „Alexandra şi Mihaela, iertaţi-ne!”

Protestul din Bucureşti este anunţat pe reţelele sociale de Rezistenţa, Geeks for Democracy, Corupţia Ucide şi Iniţiativa România.

Anunţul postat de cele patru organizaţii civice:

„Azi ieşim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român.

Azi ieşim împotriva indiferenţei celor de la putere. A incompetenţei lor, a lipsei de empatie.

Azi ieşim să le spunem că ne-am săturat de ei.
Că nu îi mai suportăm.

Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi.

Şi, cel mai grav, ne omoară copii.

Ei ne omoară pe noi!

Prin indiferentă, prin neprofesionalismul, prin nepăsarea lor.

Prin TICĂLOŞIA lor!

Azi ieşim pentru Alexandra!

Şi pentru toate victimele nepăsării statului. Pentru sângele pe care îl au pe mâini.

De la 19:00 în Piaţa Victoriei.

Aduceţi câte o floare şi o candelă dacă puteţi.

La oră 20:00 plecăm în marş spre Ministerul de Interne pentru a aprinde candelă acolo.

Pentru Alexandra. Pentru sufletul ei şi al celorlalţi copii ucişi de un stat indiferent la suferinţă, preocupat doar propria îmbuibare. ”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.