Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis, luni, un mesaj către Ministerul Public, privind combaterea drastică a infracţiunilor care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor, solicitând procurorilor toleranţă zero faţă de infractori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Predoiu a postat luni, un mesaj video pe pagina de Facebook a Ministerului  Justiţiei, în care anunţă că a emis o îndrumare către Ministerul Public.

“Având în vedere starea de urgenţă şi protejarea cetăţenilor, am emis astăzi către Ministerul Public o îndrumare în temeiul articolului 69, aliniatul 3 din legea 304/2004, privind concentrarea pe infracţiunile care aduc atingere sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor, a faptelor care aduc atingere prevederilor decretului prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă, a ordonanţelor militare, a hotărărilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul a spus că celor care încalcă măsurile luate în starea de urgenţă că fie respectă legea, fie o vor simţi şi a solicitat procurorilor toleranţă zero faţă de infractori.

“Înţeleg, respectând independenţa procurorilor, să transmis un mesaj ferm către întreg Ministerul Public, privind combaterea drastică a infracţiunilor pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor. În acelaşi timp, transmit un mesaj la fel de ferm către toţi cei care din neglijenţă sau cu intenţie încalcă prevederile decretului privind starea de urgenţă, ordonanţele militare şi hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, fie respectaţi legea, fie o veţi simţi. Cer tuturor procurorilor toleranţă zero faţă de infractori. Doresc să mulţumesc tututor celor care în aceste clipe dificile se dedică respectului legii, aplicării ei şi protejării cetăţenilor şi să îi asigur că Ministerul Justiţiei le este alături, îndeplinindu-şi toate competenţele legale”, a mai spus Cătălin Predoiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.