Cartel Alfa a transmis, joi, o reacţie la declaraţiile premierului Florin Cîţu potrivit cărora nu mai doreşte investiţii în Cercetare, Sănătate sau Educaţie fără a fi obţinute rezultate. ”Reamintim prim-ministrului că rezultatele de care acesta vorbeşte sunt datorate şi de slaba finanţare a Sănătăţii, a Educaţiei”, au transmis sindicaliştii, precizând că Legea Educaţiei vorbeşte despre o fnanţare de 6% din PIB, însă efectiv domeniul primeşte doar 3.55%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reamintim prim-ministrului că rezultatele de care acesta vorbeşte sunt datorate şi de slaba finanţare a Sănătăţii, a Educaţiei. Legea Educaţiei spune că Statul trebuie să aloce 6% pentru Educaţie, dar în realitate alocă în total 3.55% din PIB. România cheltuie printre cei mai puţini bani pe medicina de prevenţie din Europa. În loc să prevenim diversele boli, afecţiuni, oamenii intră în spitale într-o stare mai gravă, obosind sistemul şi consumând mai multe resurse”, a transmis, joi, Cartel Alfa.

Sindicaliştii afirmă, de asemenea, că, în 2011, au fost închise spitale, iar în acest an Guvernul a mai dat un tun Sănătăţii.

”Trebuie să-i reamintim prim-ministrului că actualii colegi de breaslă au închis 67 de spitale în 2011 şi că au subfinanţat Sănătatea ani la rând. Anul acesta, Guvernul a mai dat un tun Sănătăţii publice, mutând 10% dintre paturi la privat.  Înainte de rezultate, avem nevoie de finanţare corespunzătoare. Nu e vorba de finanţare de dragul finanţării, ci de aducerea unor servicii în parametrii normali pentru cetăţeni”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia acuză că ”se doreşte o privatizare”.

”E mai urgentă privatizarea sănătăţii şi a educaţiei, când, de fapt, nevoile urgente ale oamenilor nu stau în dorinţa unor grupuri de-a acumula mai mult profit. Trebuie deblocate negocierile colective, trebuie ridicate restricţiile de protest şi trebuie implementat un salariu minim european. Nu cu privatizarea salvăm România, ci cu măsuri pentru omul de rând”, au mai transmis sindicaliştii.

Premierul Florin Cîţu a declarat că nu este adeptul introducerii banului public în cercetare fără a fi obţinute rezultate, menţionând că acest lucru este valabil şi pentru educaţie şi sănătate. El crede că românii trebuie să le ceară guvernanţilor ca investiţiile din bani publici să se vadă şi în rezultate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.