Co-fondatoarea Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă”, Carmen Uscatu, afirmă, luni, că organizaţia nu a fost eligibilă pentru fondurile din PNRR, deşi face un spital şi a realizat zeci de alte investiţii în sănătate. ”Avem nevoie de susţinerea voastră, a fiecarui cetăţean care îşi doreşte spitale, şcoli, educaţie, hrană pentru copii, paliaţie, cultură, Civilizaţie”, a transmis Carmen Uscatu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deşi Daruieste Viata face un SPITAL, nu a fost eligibilă pentru fondurile PNRR şi pun în oglindă ce zice ministrul Rafila, în contextul în care Ministerul Sănătăţii - România pierde 740 milioane de euro, bani nerambursabili, din fondurile PNRR: «Toleranţă ZERO pentru cei care vor să risipească şi să fraudeze fondurile din PNRR şi din alte programe internaţionale!»”, a scris, luni, Carnem Uscatu, pe pagina de Facebook.

Co-fondatoarea Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” afirmă că ”această «toleranţă zero» arată zilele astea şi Guvernul României, care intenţionează să ducă în Parlament o propunere legislativă care să taie fondurile pe care ONG-urile le pot primi de la companii”.

”Dăruieşte Viaţă face un spital. Şi-l face din banii companiilor, în proporţie de 50%. Un studiu arată că pentru fiecare leu cheltuit de un ONG, statul cheltuie 9 lei. Atât de eficient e acest stat român, care are toleranţă zero faţă de cetăţean. Să nu uităm că Dăruieşte Viaţă nu face doar un spital.

A făcut 22 de camere sterile pentru transplant de celule stem la Timişoara, Bucureşti, Cluj. A făcut două laboratoare de diagnostic în profunzime a leucemiilor.

A făcut două spitale modulare la Bucureşti şi Piatra Neamţ. A renovat secţii de oncologie la Timişoara, Braşov şi Bucureşti. A ajuns cu echipamente de protecţie în pandemie în 40 de judeţe. A schimbat legi, a iniţiat programe naţionale”, a mai transmis Carmen Uscatu.

Aceasta afirmă că organizaţia are nevoie de fiecare donator.

”În aceste momente avem nevoie de susţinerea voastră, a fiecărui donator, a fiecarui cetăţean care îşi doreşte spitale, şcoli, educaţie, hrană pentru copii, paliaţie, cultură, Civilizaţie. Avem nevoie de susţinerea fiecărei companii care poate (încă) să ne mai susţină completând declaraţia 177. E posibil să fie ultimul an”, a mai transmis Carmen Uscatu.

Aceasta anunţă că organizaţia va continua să facă proiecte .

”Poate că ne va fi mai greu. Dar nu imposibil”, a conchis Carmen Uscatu.

Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă”, care contruieşte un spital în Bucureşti, a demarat, la începutul lun ii august, o petiţie online, intitulată ”Fără OUG anti-ONG”.

Organizaţia atrage atenţia că, dacă ordonanţa va fi adoptată în forma propusă, va pierde, peste noapte, 50% din fonduri.

”Tot nu îmi vine să cred că politicienii nu fac acest exerciţiu democratic al dialogului cu noi”, a transmis atunci Carmen Uscatu, una dintre fondatoarele organizaţiei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.