Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Constanţa, că o componentă importantă o reprezintă prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de stupefiante, spunând că ne confruntăm cu un fenomen în acest sens. Ea a solicitat structurilor abilitate să acorde o atenţie deosebită în această vară în această direcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Dan a participat, vineri după-amiază, la Prefectura Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii structurilor MAI din judeţ pentru a discuta despre pregătirile pentru sezonul estival.

"A fost o întâlnire de lucru cu reprezentanţii structurilor ministerului pentru a ne asigura că suntem bine pregătiţi pentru sezonul estival. Este deja în practica conducerii ministerului să ne preocupăm în această perioadă şi să ne asigurăm că avem acel nivel de pregătire satisfăcător în primul rând pentru cetăţeni, că lor li se adrează serviciile pe care le prestează angajaţii ministerului", a spus Carmen Dan.

Ea a afirmat că o componentă importantă o reprezintă prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de stupefiante.

"M-a interesat în primul rând să ştiu că suntem bine organizaţi şi bine pregătiţi pe două componente. O componentă importantă pentru mine este aceea a prevenirii şi a combaterii traficului şi consumului de stupefiante şi le-am solicitat şefilor structurilor noastre să fie foarte atenţi în zona planurilor de măsuri pe care le au concepute pentru această perioadă, deoarece trebuie să recunoaştem cu toţii, ne confruntăm cu un fenomen, sens în care am discutat efectiv despre dotarea structurilor cu aparate de depistare a consumului de stupefiante, nu numai de stupefiante, şi a consumului de băuturi alcoolice, dar zona aceasta am considerat că trebuie consolidată”, a spus ministrului Afacerilor Interne.

Carmen Dan a precizat că zonele vulnerabile sunt cunoscute de structurile ministerului.

"Am solicitat multă atenţie în planuri comune cu celelalte structuri competente, inclusiv cu structura de parchet competentă pentru a avea şi rezultate bune, mai ales că urmează o perioadă foarte aglomerată, cu atenţie mare în zona staţiunilor de pe litoral în care vom avea turişti foarte mulţi, atenţie mare în zonă cluburilor. Sunt zonele vulnerabile care, vă asigur, sunt cunoscute de structurile ministerului", a explicat Carmen Dan.

Ea a menţionat că în acest sezon estival sunt importante şi componenta legată de gestionarea ordinii publice, dar şi măsurile care vor fi luate pentru fluidizarea traficului rutier, dar şi cel din zona de frontieră.

Carmen Dan a mai spus că problema legată de substanţele stupefiante este o preocupare a autorităţilor din zonă.

"Urmărim cu foarte mare atenţie indicatorii statistici şi nu vreau să ascund faptul că este un motiv de îngrijorare pentru toate autorităţile cu competenţe. Îmi doresc să ne şi mobilizăm de aşa natură şi să colaborăm atât de bine pentru că nu este doar în responsabilitatea acestui minister în aşa fel încât toată lumea să înţeleagă că există o preocupare a autorităţilor în această zonă. Profit de prilej să solicit şi ONG-urilor de profil să ne sprijine şi să ne ajute. Avem deschidere să colaborăm şi cu voluntari, tocmai pentru că eu cred că efortul trebuie să fie conjugat”, a explicat Carmen Dan.

Ministrul a menţionat că aparatele pentru depistarea consumului de droguri există deja şi dacă este nevoie va fi suplimentat numărul acestora.

Potrivit MAI, pentru creşterea nivelului de siguranţă pe litoralul românesc, în perioada 15 iunie - 15 septembrie, vor fi suplimentate forţele locale cu câte 180 de poliţişti detaşaţi in fiecare lună.

"Pentru a eficientiza acţiunile privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri, până la debutul sezonului estival vor fi achiziţionate, pentru fiecare judeţ, câte 7 detectoare de droguri care vor fi utilizate pentru testarea în trafic a conducătorilor auto. În timpul sezonului estival, în judeţul Constanta va fi repartizat un număr suplimentar de astfel de dispozitive. MAI a asigurat deja Poliţiei Române fondurile necesare acestei achiziţii", arată MAI.

Tot pentru perioada estivală, vor fi operaţionalizate mai multe puncte de prim ajutor şi intervenţie în situaţii de urgenţă atât în staţiunile de pe litoral, cât şi pe autostrada A2.

În cadrul şedinţei de lucru desfăşurată la Prefectura Constanţa, ministrul afacerilor interne le-a cerut autorităţilor locale să acorde atenţie modului în care vor fi cazaţi poliţiştii detaşaţi în zona staţiunilor de pe litoral, mai arată MAI.

De asemenea, Poliţia Română poartă discuţii cu omologii bulgari pentru ca mai mulţi ofiţeri români să execute misiuni în sprijinul cetăţenilor români care îşi vor petrece concediul pe litoralul bulgăresc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.