Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a ajuns, luni seară, în localitatea Huedin din judeţul Cluj, unde furtuna de duminică a desprins părţi din acoperişul spitalului, dar şi bucăţi din acoperişul unei şcoli. Carmen Dan i-a cerut prefectului judeţului Cluj ca în 24 de ore să transmită o primă evaluare a pagubelor de la aceste obiective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două persoane din Huedin au suferit accidentări în urma furtunii care a rupt mai mulţi copaci, însă acestea nu au fost grav rănite, fiind externate după acordarea primului-ajutor medical, informează MAI.

Conform sursei citate, după ce a vizitat spitalul şi şcoala din localitate, ministrul de Interne a solicitat prefectului ca în 24 de ore să transmită o primă evaluare a pagubelor de la aceste obiective, astfel încât aceasta să stea la baza fundamentării hotărârii de guvern care va fi emisă pentru sprijinirea refacerii obiectivelor socio-economice afectate după furtunile de duminică.

Totodată, Carmen Dan a atenţionat că astfel de fenomene de mare intensitate şi care apar foarte rapid impun o capacitate de mobilizare pe măsură din partea tuturor structurilor MAI, dar şi o bună comunicare între acestea.

Ministrul a exemplificat, astfel, modul cum a decurs operaţiunea de salvare a două grupuri blocate noaptea trecută pe valea Drăganului din judeţul Cluj. În jur de 50 de persoane, constituite în trei grupuri, au fost blocate azi-noapte pe un drum forestier din cauza căderilor unor arbori, însă până dimineaţă, cu sprijinul angajaţilor MAI, toate au ajuns în zone sigure.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.