Fosta soţie a omului de afaceri Dan Adamescu, Carmen Palade, a spus joi, la ieşirea din arest, că „viaţa bate filmul”. Ea urmează să rămână în arest la domiciliu, în dosarul de delapidare în care este urmărită penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fosta soţie a omului de afaceri Dan Adamescu, Carmen Adamescu, a ieşit joi din arest, după 24 de ore în care a fost reţinută. Ea va fi plasată în schimb în arest la domiciliu.

„Viaţa bate filmul”, a spus Carmen Adamescu la ieşirea din centrul de reţinere.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au propus judecătorilor arestul la domiciliu, propunere acceptată. Carmen Adamescu urmează să stea arestată la domiciliu.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că procurorii au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata Carmen Adamescu, pentru delapidare.

"În fapt, în perioada octombrie 2004 - iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate U.S.C. SA, inculpata Adamescu Carmen a însuşit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate", arată sursa citată.

Carmen Adamescu fusese reţinută miercuri pentru 24 de ore. Surse judiciare declarau, miercuri, pentru News.ro, că dosarul a fost constituit după un denunţ depus de către fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, Alexander Adamescu.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut, miercuri dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.

”Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate «închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii», ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari”, anunţa Poliţia Română.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Plăţile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei. De asemenea, persoane cu funcţii de conducere în cadrul societăţii prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicaţi în numerar din casieria societăţii sau din cont, cu titlul de "avans spre decontare", dar nereturnaţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.