Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a anunţat primul deces din acest an din cauza gripei, la un pacient de 38 de ani internat cu bronhopneumonie. Bărbatul s-a internat la Spitalul din Moldova Nouă şi a fost transferat la Spitalul Judeţean Reşiţa unde a decedat pe Secţia ATI. Pacientul suferea de diabet de tip 2 şi obezitate de gradul 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În judeţul Caraş-Severin a survenit primul deces din acest an din cauza gripei. Este vorba de un bărbat de 38 de ani din Padina Matei, internat iniţial la Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă cu diagnosticul bronhopneumonie, prezentând dispnee şi tuse, transferat apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, unde a decedat pe Secţia ATI. Bărbatul a fost testat în 24.01.2023 cu testul rapid Combo, apoi cu RT PCR, ambele teste fiind pozitive. Pacientul suferea de diabet de tip 2 şi obezitate gradul 1. Decesul s-a produs în 3 februarie 2023, raportarea din partea SJUR venind în 6 februarie”, a transmis DSP Caraş-Severin, marţi, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ultimul deces de gripă a fost înregistrat în acest judeţ în luna mai 2022, la un bărbat de 31 de ani din Reşiţa, de asemenea, pe Secţia ATI.

DSP Caraş-Severin a mai precizat că în intervalul 30.01. – 05.02.2023 în judeţ au fost înregistrate 595 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 83 de pneumonii, şase cazuri de gripă confirmate şi 25 de cazuri compatibile cu gripa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.