Secţiile în care sunt internaţi copii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Arad sunt în carantină, începând de joi, pe fondul confirmării unor cazuri de gripă în judeţ, în timp ce celelalte secţii au restricţii de acces pentru vizitatori. Până joi, în Arad au fost confirmate patru cazuri de gripă, în timp ce numărul virozelor a crescut cu 30 la sută în două săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea SCJU Arad a decis să nu mai permită accesul vizitatorilor în toate secţiile pentru copii, acestea fiind în carantină din cauza cazurilor de gripă confirmate în judeţ, pentru protejarea pacienţilor.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Simina Roz, a declarat, joi, pentru News.ro, că accesul în cadrul secţiilor Neonatologie, Pediatrie I, Pediatrie II şi Obstretică-Ginecologie este strict interzis.

”În toate celelalte secţii, pentru evitarea unui eveniment epidemiologic, se impun restricţii de acces. Pacienţii vor putea fi vizitaţi de maximum unu sau doi aparţinători pentru cel mult 15 minute. De asemenea, se reduce şi timpul de vizită la doar o oră pe zi, între orele 16 şi 17”, a declarat Simina Roz.

În mod obişnuit, în timpul săptămânii programul de vizite era de cinci ore, iar în weekend, de zece ore.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Arad, patru cazuri de gripă au fost confirmate, în ultimele zile, prin analize efectuate la Institutul Cantacuzino. O femeie de 40 de ani este internată la Terapie Intensivă, la SCJU, având gripă de tip B, iar o altă pacientă, de 50 de ani, este internată cu gripă de tip A. Medicii spun că evoluţia stării de sănătate este bună pentru ambele femei.

Alte două cazuri au fost confirmat joi dimineaţă, fiind vorba despre persoane care au contactat virusul de tip B, însă acestea sunt tratate la domiciliu. Niciunul dintre cei infectaţi nu fusese vaccinat.

Ultimele raportări ale medicilor de familie arată că numărul virozelor este în creştere de la  o săptămână la alta, în judeţul Arad. Faţă de situaţia prezentată de autorităţi în urmă cu două săptămâni, creşterea e de 30 la sută. În ultimele şapte zile au fost înregistrate peste 1300 de cazuri de viroze, cu 48 de bolnavi internaţi, şi 454 de cazuri de pneumonie, cu 59 de pacienţi internaţi.

SCJU Arad are 52 de secţii amenajate în 22 de clădiri din tot judeţul, fiind spitalul cu cele mai multe imobile şi cea mai mare răspândire din ţară, pe o rază de peste 85 de kilometri. În fiecare an, unitatea cu 1400 de paturi are aproape 70.000 de pacienţi internaţi, 85.000 de persoane sunt consultate în ambulatoriu, iar 60.000 sunt îngrijite la Unitatea de Primire Urgenţe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.