Timişorenii sunt aşteptaţi, joi, să contribuie la refacerea stocului de sânge al Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara. Locul ales pentru funcţionarea centrului de recoltare este Amfiteatrul Spitalului CF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea, organizată împreuna cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, se desfăşoară între orele 8.00 şi 13.00.

”În fiecare zi spitalele din Timişoara, printre care ne număram şi noi, solicită zeci de litri de sânge pentru diverse intervenţii chirurgicale ori transfuzii. În fiecare picătură de sânge donată, se ascunde o poveste de viaţă salvată. Suntem conştienţi de generozitatea şi implicarea comunităţii noastre şi suntem recunoscători pentru sprijinul continuu. Prin această campanie, ne dorim să subliniem importanţa donării de sânge şi să creăm o comunitate mai puternică, solidară şi pregătită să ajute în momente critice. Am început deja o campanie de promovare a acestui eveniment şi sperăm să vină cât mai mulţi donatori", a declarat dr. Flavius Cioca, medic specialist Medicina Muncii la Spitalul Clinic CF Timişoara.

Prin intermediul acestei campanii, Spitalul Clinic CF Timişoara îşi propune să consolideze stocurile de sânge.

”În urmă cu câteva luni, am avut o acţiune asemănătoare. Atunci, peste 40 de persoane au donat sânge. Printre cei care au participat s-au numărat mulţi dintre colegii noştri din spital. De data asta ne dorim să vină alături de noi mai mulţi timişoreni. Fiecare pungă de sânge poate face diferenţa între viaţă şi moarte pentru cei aflaţi în situaţii critice. Chiar şi o singură donare poate asigura necesarul pentru mai multe intervenţii chirurgicale, tratamente oncologice sau urgenţe medicale. Este un gest simplu, dar cu impact imens asupra celor care se luptă pentru sănătatea lor şi au nevoie de sânge”, a declarat as. şef Bella Zarandi la Spitalul Clinic CF Timişoara.

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al unităţii medicale, la o donare se recoltează 420 de mililitri de sânge, care se reface ca volum în câteva ore. Trusa utilizată pentru fiecare donare este sterilă şi de unică folosinţă, neexistând riscul de contaminare cu HIV sau alte virusuri. Donarea de sânge presupune şi efectuarea unor teste medicale pe sângele donat: Rh, grupă sanguină, antigen HBs, anticorpi anti HCV, anticorpi antiHIV 1 şi 2, anticorpi anti sifilis, anticorpi anti HTLV şi transaminaze. Rezultatele analizelor medicale efectuate în urmă donării pot fi vizualizate prin accesarea site-ului https://www.ctstimisoara.ro/ secţiunea analize.

Mai multe informaţii pot fi obţinute la numărul de telefon 0723316590.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.