Campania de informare ”10 pentru siguranţă”, cu privire la pericole la care se pot expune elevii, a fost lansată, duminică, în contextul începerii anului şcolar. În următoarele două săptămâni se vor organiza acţiuni preventive în locuri intens circulate din întreaga ţară, dar şi în peste 1.500 de unităţi de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române,  Agenţia Naţională Antidrog şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, desfăşoară activităţi de informare a părinţilor şi elevilor (în special a celor cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani) cu privire la potenţialele pericole la care se pot expune elevii de nivel gimnazial şi liceal.  

Duminică a fost lansată campania ”10 pentru siguranţă”.

Structurile amintite vor desfăşura acţiuni de prevenire, intensiv timp de două săptămâni, în locuri publice, intens circulate, dar şi în peste 1.500 de unităţi de învăţământ din toată ţara atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

”În cadrul sesiunilor de informare vor fi abordate, în special, teme referitoare la limitarea fenomenului violenţei, utilizarea în siguranţă a internetului, evitarea situaţiilor în care elevii pot deveni victime ale consumului de droguri sau a traficului de persoane”, a transmis, duminică, Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, Ministerul anunţă că astfel de activităţi vor fi continuate în unităţile de învăţământ, pe tot parcursul anului şcolar.

Campania a fost lansată, duminică, în Bucureşti într-un centru comercial, în prezenţa prefectului Capitalei Marius-Cristian Ghincea şi a reprezentanţilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul acestei acţiuni, au fost purtate discuţii cu părinţii şi copiii şi au fost distribuite materiale informative cu privire la modul în care pot fi evitate anumite  pericolele pentru a nu cădea victime unor infracţiuni.

 

 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.