Un adolescent de 17 ani, Denis din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău, se juca vineri seară alături de alţi copii pe uliţa din sat cu o minge care a sărit în curtea şcolii. El a încercat să sară gardul să o recupereze moment în care o bucată de fier beton din gardul şcolii i-a străpuns piciorul secţionându-I artera femurală şi vena iliacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primul ajutor i-a fost acordat de Elena Putinică o asistentă de la UPU care locuieşte în zonă şi pe care copiii au chemat-o când adolescentul de 17 ani a leşinat din pricina cantităţii mari de sânge pierdute.
 
O ambulanţă l-a preluat ulterior şi l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, fiind apo transferat apoi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.
 
Adolescentului i-a fost amputat piciorul, iar starea sa este în continuare critică el având nevoie de cât mai mult sânge pentru a putea supravieţui.
 
Astfel, familia şi prietenii s-au mobilizat şi au lansat zeci de apeluri pe reţelele de socializare cerându-le acelora care îl pot ajuta pe Denis să doneze sânge. însă şi cei care au răspuns apelului s-au lovit de faptul că centrele de transfuzii sunt închise  pe perioada week-end-ului.
 
„Verisorul meu, Denis Gabriel Porumb, are nevoie de donatori de sânge pentru transfuzii. A suferit un accident şi este acum la Spitatul Floreasca din Bucureşti. Va rugam din suflet, pentru cine doreşte sa meargă la orice centru de donare sa doneze sange pentru el. Important sa specificaţi numele lui şi spitalul unde este internat. Va rog din suflet, sa distribuiţi masiv acest mesaj. Din ce am înţeles la Buzău, abia luni dimineaţa au deschis la centrul de donare. Va mulţumim!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook de către verişoara lui Denis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.