Şcoala din comuna buzoiană Poşta Câlnău, care a rămas închisă în această săptămână, îşi va primi elevii de luni, după ce recepţia finală a fost făcută vineri. Primarul comunei Poşta Câlnău, Sorin Munteanu, a explicat, vineri, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, că deschiderea şcolii este posibilă după ce presa a relatat situaţia şi ministrul Dezvoltării a luat atitudine, trimiţând un control la Inspectoratul de Stat în Construcţii Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Munteanu, primarul social-democrat al comunei Poşta Câlnău, a prezentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, o serie de documente şi a explicat care a fost cu adevărat situaţia de la şcoala din comuna pe care o conduce.

"Ceea ce vreau să vă spun este că noi am achitat din data de 30 decembrie 2019 la Inspectoratul de Stat în Construcţii Buzău o taxă de 16.000 de lei, ba chiar mai mult cu 10.000 de lei, însă dânşii nu au binevoit să ne elibereze adeverinţa din care reiese că am achitat cota legală către ISC decât ieri (joi, 11 februarie - n.r.) după ce ministrul Dezvoltării s-a sesizat în urma articolelor din presă şi a trimis la Buzău chiar pe inspectorul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii central care a constat că am plătit taxa în urmă cu un an şi am primit această adeverinţă imediat", a declarat Sorin Munteanu, primarul comunei Poşta Câlnău.

Munteanu a explicat că nu ştie care au fost motivele pentru care ISC Buzău nu a eliberat adeverinţa şi a spus că în ceea ce îl priveşte a anunţat tot timpul că nu se poate intra în şcoală, dar că inspectorul şcolar general ar fi spus copiilor şi părinţilor că se pot prezenta la scoală luni, odată cu toţi ceilalţi copii.

"Noi am achitat taxa din decembrie 2019, iar în toamnă, deşi nu făcusem recepţia, am lăsat să se desfăşoare cursurile acolo pe răspunderea mea. Peste câteva zile ne-am trezit cu cei de la ISC care ne-au amendat că am permis intrarea copiilor în şcoală fără a avea recepţia finală. În luna ianuarie, când preşedintele Iohannis a anunţat că se vor deschide şcolile, am cerut conducerii şcolii să relocheze copiii la celelalte şcoli din comună, aşa cum s-a învăţat şi pe perioada lucrărilor, dar dânşii nu au făcut-o. Le-am spus că nu pot intra copii în şcoală decât dacă o fac pe răspunderea dânşilor, nici aşa nu au fost de acord şi cu toate astea la îndemnul inspectorului şcolar general au anunţat părinţii să îşi aducă copiii la şcoală", a încheiat primarul din Poşta Câlnău, Sorin Munteanu.

Toţi cei 320 de copii de la şcoala de centru din localitatea buzoiană Poşta Câlnău au învăţat online, săptămâna aceasta, deşi localitatea se află în scenariul verde. Şcoala nu putea fi deschisă pentru că primarul nu a convocat comisia care să facă recepţia lucrărilor de modernizate, recent finalizate, iar legea interzice folosirea spaţiului în lipsa recepţiei. În plus, conducerea şcolii nu a amenajat alte spaţii pentru derularea orelor, deşi acestea au fost identificate. Localnicii spuneau că primarul ar refuza să deschidă şcoala fiind nemulţumit de conducerea şcolii, numită recent de Inspectoratul Şcolar.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a catalogat drept "de plâns" situaţia de la şcoala din localitatea buzoiană Poşta Câlnău şi a afirmat că primarul localităţii ar fi trebuit să constituie comisia de recepţie a lucrării, pentru ca elevii să poată merge în clădirea reabilitată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.