Medicii de familie care lucrează în cele 4 centre de vaccinare din Buzău au trimis o adresă Direcţiei de Sănătate Publică, Primăriei şi Prefecturii prin care anunţă că dacă nu li se vor încheia contracte de prestări servicii pentru munca depusă în cadrul campaniei de vaccinare vor refuza să mai lucreze în centre

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit subprefectului de Buzău, Adina Moiseanu, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel judeţean,  luni, a fost organizată o şedinţă cu reprezentanţii DSP, ai medicilor de familie care lucrează în centrele de vaccinare şi ai Primăriei pentru a găsi soluţiile potrivite,  în situaţia în care medicii de familie coordonatori din centre au anunţat că se vor retrage.
 
Conform lui Moiseanu, medicii de familie sunt nemulţumiţi că nu li s-au încheiat contracte în baza cărora să ştie când şi cum vor fi plătiţi pentru activitatea depusă în cadrul centrelor de vaccinare.
 
"Direcţia de Sănătate Publică mi-a adus la cunoştinţă faptul că medicii de familie vor continua activitatea în centrele de vaccinare condiţionat de încheierea în regim de urgenţă a contractelor de prestări servicii pentru orele desfăşurate în afara programului de activitate stabilit şi prevăzut în contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Din informaţiile pe care le-am există riscul ca medicii de familie să nu mai stea în centrele de vaccinare", a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare de la Buzău, Adina Moiseanu.
 
Sursa citată a adăugat că în situaţia în care medicii de familie se vor retrage din centrele de vaccinare atunci se va apela la personalul din cabinetele şcolare, până la reluarea cursurilor.
 
Moiseanu a adăugat că luni activitatea în centrele de vaccinare a decurs normal, cu toţi medicii coordonatori în centre.   
Doar într-un singur caz a fost nevoie de înlocuirea medicului coordonator, acesta având un deces în familie.
 
În judeţul Buzău, funcţionează 4 centre  cu 7 fluxuri de vaccinare.  
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.