Cinci cetăţeni din Buzău, abia întorşi din China, au intrat în atenţia medicilor epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică. Cei cinci, femei şi bărbaţi, cu vârste până în 45 de ani, sunt izolaţi la domiciliu, zilnic specialiştii luând legătura cu ei pentru a se asigura că nu au simptomele infecţiei cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicului Carmen Scântei din DSP Buzău, toţi cei cinci buzoieni se simt bine, iar la acest moment nu prezintă simptome de boală.

”În judeţul Buzău, am primit cinci fişe de sosiri în Aeroportul Otopeni ale unor persoane care au călătorit în China pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Vor fi monitorizaţi prin izolare voluntară la domiciliu, timp de 14 zile. În acest timp, discut personal cu fiecare în parte, îi întreb dacă au febră, care le este starea generală, dacă tuşesc sau au dificultăţi de respiraţie. Ei sunt bine, nu au probleme de  sănătate şi ca stare de spirit sunt foarte bine şi foarte receptivi la recomandările medicale”, a declarat, marţi, medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Aceasta a adăugat că, în cazul în care apar simptome, pacienţii vor fi preluaţi de la domiciliu.

”Orice semn ar avea, ne obligă la aplicarea procedurii stabilite şi anume preluarea suspectului de la domiciliu şi transportarea lui la Institutul Matei Matei Balş”, a adăugat Scântei.

Conform specialistului din cadrul DSP, cei cinci buzoieni nu au fost în provinciile care se confruntă cu circulaţia intense a coronavirusului.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.