Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Buzău, Ionel Tociu, anunţă cea mai mare concediere colectivă operată de o firmă din acest judeţ. Este vorba despre fabrica de mobilă de la Nehoiu, care a înştiinţat AJFOM că urmează să dea afară peste 200 de oameni, cel mai probabil până în cea de-a doua parte a lunii septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concedierile vin după ce firma de mobilă, care era cel mai mare angajator din nordul Buzăului, a pierdut comenzile cu doi retaileri de mobilă importanţi pe piaţa din România.

"Este prima concediere colectivă ce va fi efectuată în judeţul Buzău, cu  un număr aşa de mare de persoane, peste 200.  Este vorba despre fabrica de mobilă de la Nehoiu, ne-au făcut înştiinţarea că urmează procedura de concediere colectivă. Probabil, undeva în  a doua parte a lunii septembrie, se va trece  efectiv la concediere", a declarat directorul AJOFM Buzau, Ionel Tociu

Conform sursei citate, în zona de nord a judeţului Buzău, nu sunt locuri de muncă pentru cei care vor rămâne fără slujbă, cel mai probabil ei urmând a-şi găsi de lucru în judeţele vecine Covasna sau Braşov, pentru că distanţa până în municipiul Buzău unde sunt concentrate locurile de muncă, e foarte mare.
La finele lunii iulie, judeţul Buzău avea o rată a şomajului de 5.55 la sută, având 9521 de şomeri în evidenţe, dintre care indemnizaţi sunt circa 1450.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.