Autorităţile de sănătate publică din judeţul Buzău sunt în alertă după ce în ultima săptămână, la nivelul judeţului, s-au înregistrat aproape 200 de cazuri de gripă, peste 1000 de viroze respiratorii şi peste 100 de pneumonii. Cel mai mic pacient diagnosticat cu gripă este un bebeluş de 3 luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, la nivelul judeţului, s-au înregistrat 1085 de iacrs-uri, 144 de pneumonii şi 195 de gripe, la pacienţi din toate categoriile de vârstă. de altfel, cel mai mic pacient diagnosticat cu gripă în utimele zile este un bebeluş de 3 luni. Un alt bebeluş de 8 luni este internat în prezent în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalui Judeţean Buzău. 
În contextul acestui val de infecţii respiratorii cu care se confruntă judeţul Buzău, autorităţile de sănătate publică vor solicita, printr-o adresă, ca la Spitalul Judeţean să se amenajeze un spaţiu special pentru tratarea bebeluşilor diagnosticaţi cu gripă, în imediata apropiere a secţiei de Pediatrie, dar total izolat de acest compartiment, astfel încât micuţii să beneficieze de asistenţă medical continua 
”Momentan avem internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a SJU Buzău, 15 cazuri de gripă, din care 10 copii cu vârste între 8 luni şi 4 ani şi 5 adulţi peste 75 de ani. Toţi sunt sunt echilibraţi respirator, în fiecare caz fiind vorba de forme medii de boală” a declarat dr. Bogdan Micu, medic epidemiolog în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.