Autorităţile din Buzău au plantat 775 de stejari în memoria eroilor Regimentului 48 Infanterie care şi-au dat viaţa la Deleni, ultimii fiind plantaţi chiar de Ziua Naţională. De asemenea, un monument a fost dezvelit în Parcul Crâng din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria municipiului Buzău, împreună cu comanda Diviziei 2 Infanterie Getica, a organizat, marţi, un ceremonial militar şi religios cu ocazia dezvelirii în Parcul Crâng a unui Monument al Eroilor Neamului în memoria celor 775 de eroi ai Regimentului 48 Infanterie care şi-au dat viaţa la Deleni,judeţul Iaşi, în Războiul de Reîntregire a Neamului 1916-1919.
Manifestarea s-a desfăşurat în format restrâns, la ea participând preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, prefectul Leonard Dimian, subsecretarul de stat în MAI Claudia Benchescu, comandantul Diviziei 2 Infanterie ”Getica”, generalul Dragoş Iacob şi viceprimarul comunei Deleni.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
 
 
În ultimele săptămâni, Primăria municipiului Buzău a ridicat monumentul în Parcul Crâng din oraş şi a plantat cu ajutorul militarilor şi voluntarilor 775 de stejari cu numele fiecărui erou care şi-a dat viaţa la Deleni. 
De Ziua Naţională a României, fiecare stejar plantat a primit o plăcuţă cu numele eroului, o floare şi un pumn de pământ adus de la groapa comuna în care au fost înhumaţi în comuna Deleni. 
Ultimii stejari au fost plantaţi, marţi, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. 
Ceremonialul s-a încheiat cu depuneri de coroane din partea oficialităţilor prezente. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.