Bustul cosmonautului rus Yuri Gagarin şi statuia generalului Constantin N. Hârjeu vor fi amplasate pe străzile din Bucureşti, a decis joi Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care a adoptat două proiecte de hotărâre prin care acceptă statuile ca donaţii din partea Oficiului Rossotrudnicestvo – Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură, respectiv de la Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din Arma Geniu General Constantin N. Hârjeu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei va primi din partea Oficiului Rossotrudnicestvo – Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură bustul cosmonautului rus Yuri Gagarin, primul om care a ajuns în spaţiu. Bustul, din bronz, este realizat de sculptorul Alexei Leonov.

Potrivit proiectului de hotărâre, bustul cosmonautului va fi amplasat fie în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), fie pe o stradă centrală din Sectorul 1.

La acest proiect, unii consilieri generali USR s-au abţinut de la vot, în timp ce alţii s-au împotrivit.

Consilierul general USR Roxana Wring a spus că bustul lui Yuri Gagarin nu ar trebui amplasat în Parcul Regele Mihai I, mai ales în condiţiile în care nu a fost estimat costul soclului pe care va fi amplasat, cost care ar trebui acoeprit de municipalitate.

„Din păcate, se specifică locul unde doreşte Federaţia Rusă să amplaseze bustul. Mie nu mi se pare oportună amplasarea acestui bust, erou al Uniunii Sovietice, în Parcul Regele Mihai I. Dacă în acest proiect s-ar spune că bustul va fi amplasat într-un muzeu, atunci am vota. În aceste condiţii, votăm împotrivă. Mai ales că nu ştim care este costul soclului”, a declarat Roxana Wring.

În ceea ce priveşte statuia generalului Constantin N. Hârjeu, aceasta va fi donată municipalităţii de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din Arma Geniu General Constantin N. Hârjeu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.