Bugetul municipiului Bucureşti a fost adoptat în şedinţa de vineri, cu un amendament propus de primarul general, întrunind 34 de voturi favorabile. Primarul Nicuşor Dan a afirmat că astfel se deblochează investiţiile şi vor fi plătite datoriile. La rândul său, viceprimarul Horia Tomescu a susţinut că bugetul Capitalei "este pentru prima dată, după mulţi ani, unul mai aproape de realitate".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Bucureştiul are buget. Le mulţumesc celor 34 de consilieri generali de la PNL, USR PLUS şi PMP, care au votat în această seară pentru a aproba bugetul Capitalei pe 2021. Deblocăm investiţiile, plătim datoriile, muncim împreună pentru Bucureşti", a scris Nicuşor Dan pe Facebook.
 
Potrivit reprezentanţilor PLUS Bucureşti, consilierii USR PLUS din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) au votat noul buget al Capitalei, rezultatul analizelor și discuțiilor din ultimele zile dintre reprezentanții USR PLUS, primarul general, reprezentanții PNL și cei ai PMP.
 
"Bugetul Capitalei, votat astăzi în şedinţa CGMB, este pentru prima dată, după mulţi ani, unul mai aproape de realitate. Mai exact, este cu un miliard mai aproape de realitate. USR PLUS a dat dovadă de responsabilitate şi a votat această variantă de buget care nu este încă unul atât de realist pe cât ne-am dori, dar este necesar a fi adoptat pentru ca municipiul Bucureşti să poată funcţiona şi să evite blocajul financiar“, a declarat viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.
 
Conform sursei citate, USR PLUS subliniază că adoptarea bugetului Capitalei reprezintă "doar depăşirea unui punct mort", iar acum este timpul să înceapă reformele.
 
"Eliminarea risipei şi desfiinţarea companiilor municipale sunt soluţii ce pot ajuta la un echilibru al veniturilor şi cheltuielilor din bugetul Capitalei, alături de limitarea cheltuielilor de funcţionare a PMB şi de o eficientizare a subordonatelor", arată PLUS Bucureşti.
 
Potrivit aceleiaşi surse, în viitor, consilierii USR PLUS vor vota doar rectificări care fac bugetul Capitalei mai realist şi care respectă promisiunile politice din campanie.
 
"Ne dorim ca aceste rectificări să fie făcute în urma unui dialog şi a unor consultări transparente între Nicuşor Dan şi partenerii politici care i-au oferit sprijinul deplin pentru a deveni primarul Bucureştiului. Votarea acestui buget al Capitalei este un pas înainte, pentru ca angajamentele luate înainte de alegeri să fie respectate. Avem datoria faţă de bucureşteni să începem cât mai repede reformele de care oraşul are atât de mare nevoie şi USR PLUS va încerca să împingă lucrurile în această direcţie. Suntem aici pentru a pune umărul, construind pe adevăr, nu pe iluzie, cu responsabilitate, pentru oameni", adaugă PLUS.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Bugetul cu amendamentul primarului general a fost adoptat cu 34 de voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 15 abţineri.
 
În şedinţa de vineri, primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat că demersul realizării bugetului a fost ”extrem, extrem de dificil”, întrucât municipalitatea nu a fost ani de zile condusă pe principii economice. El a mulţumit partenerilor pentru realizarea bugetului pe care l-a numit ”rezonabil” şi ”al curăţeniei”, întrucât se elimină cheltuielile inutile. ”Primăria Capitalei va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a afirmat Dan, precizând că nu poţi face investiţii serioase, dacă nu-i plăteşti pe cei care ţi-au finalizat lcurări încă din primăvara anului 2019.

”Este un demers pe care l-am început din luna ianuarie. A fost un demers dificil pentru că am plecat cu o situaţie financiară extrem, extrem de dificilă pentru că Primăra Capitalei nu a fost pusă pe baze economice ani de zile şi atunci a fost un întreg efort pentru care vreau să mulţumesc colegilor din majoritate”, a declarat el.

Primarul general a susţinut că este ”un buget rezonabil”.

”Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuieli inutile, este un buget al responsabilităţii, pentru că vrem să recâştigăm încrederea partenerilor noştri. Nu potţ să faci mari lurări de investiţii când tu nu plăteşti oameni care ţi-au făcut lucrări încă din primăvara lui 2019. Este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri şi financiar. Primăria Cpitalei se va ţine de cuvânt, va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a mai declarat primarul general.

Acesta a afirmat, de asemenea, că ”este un buget de investiii”, banii urmând a se duce către ”acele investiţii pe care bucureştenii le aşteaptă de multă vreme”, respectiv termoficare, infrastrutură, semagorizare intelgentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.