Bugetele Academiei Române şi al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România au fost avizate favorabil, vineri, de Comisiile pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport ale Parlamentului, care au acceptat şi suplimentarea sumelor alocate celor două instituţii de la bugetul de stat, dar o decizie va fi luată în Comisiile reunite de buget-finanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bugetul Academiei Române a fost avizat favorabil , vineri,  cu 17 voturi "pentru" , 6 "împotrivă" şi o abţinere de către parlamentarii din comisiile pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Comisiile au acceptat creşterea bugetului Academiei cu 131,216 milioane lei, astfel că suma totală ce ar urma să revină instituţiei este de 397,216 milioane lei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, comisiile au avizat cu 18 voturi "pentru" şi opt "împotrivă" bugetul Academiei Oamenilor de Ştiinţă din Româna în valoare 7.164.000 lei. De asemenea, a fost avizată şi creşterea cu 400.000 a acestui buget, după ce AOSR va transmite în scris amendamentul care face referire la această majorare.

Bugetele vor fi discutate şi în Comisiile reunite de buget-finanţe, care vor face raportul de fond asupra proiectului de buget.

Academia Română va primi, potrivit proiect de buget de stat, 375,7 milioane de lei, cu 0,67% mai puţin decât anul trecut, după ce, în prima variantă a proiectului de buget, forului îi fuseseră alocaţi 386,4 milioane de lei, ceea ce presupunea o creştere de 2,1%.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.