Direcţia de Sănătate Publică Brăila a demarat o anchetă epidemiologică la nivelul Instituţiei Prefectului după un prim caz de COVID-19. Este vorba despre consilierul prefectului, care s-a testat zilele trecute, după ce s-a simţit rău, iar rezultatul analizei a venit vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Conform reprezentanţilor Prefecturii Brăila, în urma confirmării primului caz de COVID-19, la nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor bolnavului şi trimiterea lor la domiciliu, în izolare, sau după caz testarea acestora.

”Conform procedurilor, a fost demarată ancheta epidemiologică la nivelul instituţiei, colegii de serviciu cu care acesta a interacţionat în perioada de risc primind recomandarea de a rămâne la domiciliu, până la stabilirea de către DSP a măsurilor care se impun”, , se precizează în comunicatul Prefecturii Brăila.

Persoana diagnosticată cu COVID 19 este Vasile Cortez, consilierul prefectului de Brăila Cătălin Boboc. După primirea rezultatului, vineri, el a fost preluat de salvare şi transportat la spital.

Potrivit prefectului Cătălin Boboc, persoanele care au fost stabilite contacţi direcţi ai bolnavului au fost trimise vineri, la domiciliu, în izolare.

Totodată, prefectul de Brăila a precizat că de obicei el poartă mască, însă pentru orice eventualitate a luat decizia ca în weekend să stea mai mult acasă, la fel cum le-a recomandat şi angajaţilor instituţiei.

"Nu stau fără mască cu oamenii. Nu sunt contact direct pe definiţie, dar voi sta rezervat până luni", a precizat Cătălin Boboc.

Totodată a precizat că în aceste zile va urma şi o dezinfecţie la Prefectură.

În judeţul Brăila, a fost confirmate până acum 831 de cazuri de COVID-19, cu 22 în ultimele 24 de ore

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.