Şase percheziţii domiciliare au fost făcute de poliţiştii din Botoşani într-un dosar în care un bărbat este acuzat că a solicitat decontarea nereală a unor servicii medicale, iar în acest caz prejudiciul este estimat la 150.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut şase percheziţii domiciliare la locuinţa unei persoanei bănuite de comiterea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri, precum şi la alte imobile aparţinând acesteia, din comuna Mitoc şi municipiul Botoşani. 
“În cadrul activităţilor desfăşurate, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, printre care înscrisuri medicale şi de evidenţă contabilă, precum şi peste 100.000 de euro.  Din probatoriul administrat, până în acest moment, a reieşit faptul că în cursul anului 2020, bărbatul bănuit de comiterea faptei a solicitat spre decontare servicii medicale care nu au fost prestate în mod real, prejudiciul estimat fiind de peste 150.000 de lei”, a transmis IPJ Botoşani. 
Sursa citată a menţionat că suma găsită la locuinţele percheziţionate a fost indisponibilizată în vederea acoperirii prejudiciului. 
Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.