Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că voucherele de vacanţă vor fi acordate şi în acest an, iar faptul că anul trecut gradul de ocupare pe litoral a fost de aproape sută la sută s-a datorat în special acestor vouchere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trif a declarat, joi, la Constanţa, la deschiderea unui târg de turism, că au fost prevăzute sumele necesare în bugetele tuturor ministerelor şi că şi anul acesta vor fi distribuite voucherele de vacanţă.

"Au fost deja prevăzute sumele în bugetele tuturor ministerelor, cu siguranţă şi anul acesta vor fi distribuite voucherele de vacanţă. Este important să le acordăm în continuare, pentru că au fost un motor de dezvoltare a industriei. Anul trecut, aici pe litoral, gradul de umplere a fost de aproape sută la sută şi acest fapt s-a datorat în special acestor vouchere de vacanţă. Dar să nu uităm că am acordat şi alte facilităţi fiscale industriei: vorbim de TVA de 5 la sută", a spus Bogdan Trif.

El a precizat că ministerul doreşte să facă o promovare agresivă a României pe pieţele externe.

"Vrem să facem o promovare agresivă anul acesta şi să intrăm şi pe pieţele externe. Avem un videoclip nou care este deja un succes. Avem peste 6,5 milioane impact doar pe postarea noastră de pe Facebook. Deci o să ieşim şi cu acest videoclip extern, dar şi prin alte metode, astfel încât să putem să promovăm la maxim turismul din România”, a precizat ministrul.

Bogdan Trif a fost întrebat când vor fi distribuite aceste vouchere, spunând: "Oamenii or să le primească cât mai curând. Sunt şi în variantă electronică deci se pot accesa şi cu card, depinde doar de operator cum doreşte să-l achiziţioneze".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.