Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, vineri, că, în ultimele două săptămâni, rata de vaccinare a crescut de aproximativ patru ori, urmând ca date mai exacte să poată fi prezentate la începutul săptămânii viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultimele două săptămâni, rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori. Vom avea cifre absolute la începutul săptămânii viitoare", a spus ministrul, în debutul şedinţei de Guvern.

Potrivit unui raport de la finalul lunii iulie, este necesară promovarea legii vaccinării şi reorganizarea întregului sistem de acordare a serviciilor medicale de vaccinare, în condiţiile în care ”acoperirea vaccinală” a scăzut continuu în ultimii zece ani, rata deceselor provocate de rujeolă fiind, de la declanşarea epidemiei, de 4 la o mie de cazuri, ”mult peste cea cunoscută în literatura de specialitate de 1-2 cazuri la o mie de copii”. Un număr de 224.202 copii cu vârste între 9 luni şi 9 ani sunt restanţieri la vaccinare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.