Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, consideră că punerea în funcţiune a magistralei M5 Drumul Taberei cu cele 10 staţii reprezintă "de departe cea mai importantă realizare a Metrorex în toţi cei 41 de ani de activitate". El anunţă că această magistrală va fi dezvoltată cu încă şase staţii, pe secţiunea Eroilor – Piaţa Iancului. Totodată, Bode spune că accesul pe această magistrală va fi liber marţi, până la ora 23.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Asistăm astăzi la un moment istoric pentru tot ceea ce înseamnă transportul public pentru Bucureşti. Punerea în funcţiune a magistralei M5 Drumul Taberei cu cele 10 staţii, toate fiind proiectate şi construite de la zero, reprezintă de departe cea mai importantă realizare a Metrorex în toţi cei 41 de ani de activitate", a afirmat, marţi, Lucian Bode, la inaugurarea oficială a Magistralei 5 de metrou.

El a mulţumit celor care au contribuit la realizarea acestei investiţii - beneficiarului Metrorex, antreprenori, furnizori, consultanţi, echipele de specialişti.

"Aşadar iată că se poate. Se poate să ne onorăm promisiunea făcută pe 22 iunie, când ne-am angajat că magistrala M5 va fi dată în toamnă în circulaţie cu călători. Magistrala îşi va continua dezvoltarea cu încă 6 staţii pe secţiunea Eroilor – Piaţa Iancului. În prezent proiectul se află în procedură de licitaţie. În ceea ce priveşte proiectul de legătură cu Aeroportul Otopeni, 12 staţii, 14,2 km, acesta va intra în linie dreaptă anul viitor, când vom semna contractul de proiectare şi execuţie. Aşadar, dezvoltarea transportului public a fost şi rămâne o prioritate. Daţi-mi voie să mulţumesc bucureştenilor din această parte a Bucureştiului pentru răbdarea lor", a spus Bode.

El a anunţat că Metrorex a decis ca, marţi, până la ora 23.00, accesul la magistrală să fie liber.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.