Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, marţi, că se urmăreşte, prin controlul trimis la IPJ Buzău, să se afle cum au intervenit primii poliţişti, dar şi de ce au avut nevoie de 24 e ore pentru a administra probatoriul şi a dispune reţinerea suspecţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Motivul pentru care am trimis control de la IGPR la Buzău este unul cât se poate de clar: modalitatea în care au acţionat primele echipaje de la faţa locului a lăsat de dorit”, a afirmat Bode.

Acesta a precizat şi un alt motiv al controlului: ”Vrem să vedem de ce le-au trebuit 24 de ore să administreze probatoriul şi să ia decizia de a-i reţine pentru 24 de ore pe cei 3 indivizi. Asta va rezulta, cu siguranţă, din ancheta pe care o vom derula acolo”.

Bode a afirmat, răspunzând unor întrebări, că despre nereuşitele salvatorilor se vorbeşte foarte mult în spaţiul public, nsă nu acelaşi lucru se întâmăl cu succsele acestora.

”Chiar ieri am explicat public cum se transite în opinia publică nereuşita intervenţiei salvatorilor. După cazul Oneşti avem cel puţin 10 situaţii simlare, dacă nu mai multe (...) şi salvatorii au reuşit să intervină. Este adevărat că, în momentul în care se întâmlă o astfel de tragedie se vorbeşte mult în spaţiul public (...) Despre reuşite se vorbeşte mai puţin”, a mai declarat Bode.

Acesta a precizat, însă, că ”structurile MAI sunt pregătite de ficare dată să intervină să salveze viaţa oamenilor”.

Trei bărbaţi, cu vârste între 27 şi 44 de ani, au agresat, sâmbătă, un bărbat care le-ar fi filmat gospodăriile unde vindeau păsări. Bărbatul de 41 de ani a scăpat de furia celor trei fugind şi sunând la 112. Un prim echipaj de Poliţie trimis la solicitarea victimei nu a reuşit să îl protejeze pe acesta de furia agresorilor şi cei trei nu au fost liniştiţi decât la sosirea mascaţilor.

Doi dintre cei trei agresori ai bărbatului cunoscut ca "Activistul buzoian" au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cel de-al treilea este cercetat sub control judiciar.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.