Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că 76.000 de angajaţi din minister vor beneficia, în cursul acestui an, încă din prima lună, de un spor salarial numit "specialist de clasă” care reprezintă între 2,5 şi 7,5% din salariu, în funcţie de vechime. Bode spune că acordarea acestui spor nu este o majorare şi nici "un moft" şi reprezintă un efort bugetar de 119 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Decizia Guvernului este una foarte clară: la nivelul anului 2021 salariile în sistemul bugetar sunt îngheţate. La sfârşitul anului, analizând situaţia în care ne aflăm, cu toate federaţiile la masă, indiferent de nivelul lor de reprezentativitate, am constatat că un drept câştigat de foarte mulţi ani şi anume un spor - specialist de clasă se numeşte - un spor de 2,5, cinci, respectiv 7,5% care se aplică în funcţie de vechime pentru aproximativ 76.000 de angajaţi ai MAI nu se aplica. Nu se aplica, nu au fost bani, nu au fost prinşi în buget. Eu am dat un semnal de deschidere spre dialog şi, discutând cu domnul prim ministru Florin Cîţu anul trecut am spus: în regulă, în 2021 salariile vor fi îngheţate, dar, în limita bugetului, fără a depăşi bugetul alocat, vă rog să îmi permiteţi să negociez cu structurile sindicale acordarea acestui drept – pentru că nu vorbim de o majorare, nu vorbim de un moft – vorbim de acordarea unui drept cu impact pe 76.000 de angajaţi”, a afirmat Bode, marţi seară, la B1 Tv.
 
Ministrul a precizat că impactul bugetar pentru acest an al acordării acestui spor celor 76.000 de angajaţi este de 119 milioane de lei.
 
"Acest drept va fi acordat şi în anul 2021, din ianuarie 2021”, a precizat ministrul.
 
Bode a precizat că, din bugetul MAI, 56% se alocă cheltuielilor de personal şi 20% către pensii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.