Revendicările angajaţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) privind egalizarea salarizării începând cu luna ianuarie au fost acceptate de reprezentanţii Guvernulului, anunţă, miercuri, Blocul Naţional Sindical (BNS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Blocul Naţional Sindical informează că, după o săptămână de proteste ale Sindicatului Naţional APIA, parte a Federaţiei Agrostar afiliată BNS, dar şi în urma negocierilor purtate de către reprezentanţii sindicali din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Ionuţ Barbu, au acceptat revendicarea acestora de egalizare a salarizării pentru angajaţii APIA începând cu luna ianuarie 2024”, a transmis, miercuri, BNS.

Angajaţii APIA au declanşat proteste, fiind nemulţumiţi din cauza faptului că, deşi consideră că sunt foarte performanţi, având o rată de absorbţie a fondurilor europene de peste 96% în fiecare an, iar volumul de muncă este foarte mare, salariile lor au rămas la nivelul anului 2015.

Ei consideră că se află într-o situaţie de discriminare, APIA fiind singura Agenţie din Ministerul Agriculturii care se află pe grilă teritorială.

Astfel, angajaţii au făcut grevă japoneză şi au pichetat sediul Ministerului Agriculturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.