Blocul Naţional Sindical (BNS) a anunţat că va fi emis un ordin comun al miniştrilor Muncii şi Educaţiei prin care să fie prorogat termenul de eliminare a standardelor ocupaţionale până la data de 31 decembrie 2024 şi a menţionat că acestea urmau să fie desfiinţate de la 1 septembrie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Blocul Naţional Sindical a transmis, printr-un comunicat de presă, că a avut loc vineri, o întâlnire între preşedintele BNS, Dumitru Costin, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Simona Bucura-Oprescu, un secretar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei şi reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Comitetelor Sectoriale, Asociaţiei Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională, Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România, Confederaţiei Patronale Concordia. 
Întâlnirea a avut ca temă cele aproape 700 de standarde ocupaţionale care urmau să fie desfiinţate de la data de 1 septembrie 2023. 
“În urma întâlnirii, s-a luat decizia emiterii unui ordin comun al miniştrilor Muncii şi Educaţiei prin care să fie prorogat termenul de eliminare a standardelor ocupaţionale până la data de 31 decembrie 2024. De asemenea, s-a stabilit înfiinţarea unui grup de lucru, începând cu luna septembrie, aflat în coordonarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, care să realizeze un plan de măsuri pentru a îmbunătăţi cadrul de reglementare a pieţei de formare a adulţilor din România”, se arată în comunicat.
BNS reaminteşte că a lansat, în data de 3 august,  un apel public către ministrul Muncii pentru a salva aproximativ 700 de ocupaţii din România care riscau să dispară de la data de 1 septembrie 2023, în urma unor decizii luate de Autoritatea Naţională pentru Calificări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.