Un bărbat din Bistriţa a fost amendat cu 200 de lei de poliţişti, după ce a postat pe Facebook ”expresii şi cuvinte jignitoare” la adresa mai multor persoane din conducerea PSD Bistriţa-Năsăud, sancţiunea fiind dată în urma unei sesizări făcute de formaţiunea social-democrată în luna martie. Purtătorul de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud, Daniel Suciu, spune, la rândul său, că nu e vorba despre ”îngrădirea dreptului la exprimare”, ci de faptul că ”nivelul injuriilor adresate colegilor a ajuns la un nivel mult prea jos pentru a fi trecut cu vederea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a declarat pentru News.ro că în 17 martie o formaţiune politică a depus o sesizare privind injurii aduse unor persoane din conducerea PSD Bistriţa-Năsăud, pe Facebook, de către un bistriţean.

Ea a precizat că poliţiştii au făcut verificări şi audieri în acest caz, iar în final au decis sanţionarea contravenţională a bărbatului.

Bistriţeanul Călin Lucian Farcaş, care în prezent locuieşte în Anglia, a postat, duminică seară, pe pagina sa de Facebook, fotografii ale procesului-verbal prin care a fost sancţionat. În document se poate vedea valoarea amenzii primite - 200 de lei - şi motivul pentru care a fost sancţionat: ”a postat pe reţeaua de socializare Facebook un mesaj public prin care a adresat expresii şi cuvinte jignitoare la adresa mai multor persoane din conducerea PSD, participante la o petrecere organizată în 11 martie”.

Fotografiile sunt însoţite şi de un text prin care bărbatul precizează că nu va plăti amenda şi că, dacă va fi nevoie, va merge la Haga.

La rândul său, deputatul Daniel Suciu, care este şi purtător de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud, scrie, luni, pe Facebook, că ”se impun nişte clarificări referitoare la subiectul amenzii pe care domnul Farcaş a primit-o de la o instituţie a statutului”.

”În primul rând nu este vorba despre critică şi îngrădirea dreptului la exprimare. Am depus plângere la poliţie în baza legislaţiei în vigoare pentru că nivelul injuriilor adresate colegilor şi participanţilor la o acţiune a partidului, şi a PSD în general, a ajuns la un nivel mult prea jos pentru a fi trecut cu vederea. Nu ne-a deranjat niciodată critica, face parte din activitatea noastră, dar injuriile asemeni celor expuse de domnul Farcaş am considerat că trebuie semnalate. Aceasta nu are nimic de-a face cu critica. Libertatea de exprimare este un drept fundamental, la fel ca dreptul la demnitate şi acela de aţi apăra onoarea şi imaginea în faţa unor injurii incalificabile. Am consultat un avocat şi încă din luna martie am solicitat autorităţilor să se pronunţe dacă este de competenţa lor sancţionarea sau nu a acestui tip de mesaj la adresa unei organizaţii şi a membrilor săi. Încurajăm libera exprimare, dar totuşi considerăm că există o limită peste care nu se poate trece”, scrie Suciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.