Prefectura Bistriţa-Năsăud anunţă, vineri seară, că s-a confirmat pestă porcină africană în două exploataţii de porci domestici

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Bistriţa-Năsăud anunţă confirmareapestei porcine africane la porcii domestici din două exploataţii de pe raza localităţii Lechinţa, iar prefectul a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB, în vederea actualizării şi aprobării ”Planului de măsuri pentru combaterea şi prevenirea difuzării virusului PPA pe teritoriul judeţului BN”.

”Având în vedere evoluţia şi extinderea galopantă a pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul României, s-a delimitat o zonă de protecţie de minim 3 km în jurul focarului, care la rândul ei trebuie să fie într-o zonă de supraveghere cu o rază de cel puţin 10 km”, a transmis Prefectura Bistriţa.

Sursa citată a precizat că zona de protecţie cuprinde localităţile: Lechinţa şi Vermeş din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Zona de supraveghere cuprinde localităţile Sâniacob, Feleac, Ţigău, Chiraleş, Şirioara, Cristur -Şieu, Podirei, Chintelnic, Arcalia, Şieu-Măgheruş, Crainimăt, Sărăţel, Herina, Galaţii-Bistriţei, Tonciu, Sângeorzu-Nou, Bungard, Moruţ, Matei, Corvineşti, Strugureni, Apatiu, Bozieş, Bidiu, Enciu, Cheţiu şi Fântânele.

Din zona afectată face parte şi fondul de vânătoare: Sâniacob, Matei, Albeşti şi Bozieş.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.