Biserica Ortodoxă Română a anunţat că va marca joi, prin două slujbe speciale, 14 de ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat remis News.ro, a fost anunţat: „De la ora 08.30, se va săvârşi Sfânta Liturghie în Paraclisul «Sfântul Grigorie Luminătorul» al Reşedinţei Patriarhale, iar la ora 12.00, în Altarul de vară al Catedralei Patriarhale «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», slujba de Te Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viaţa Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 14 ani de slujire patriarhală”.

În contextul epidemiologic, aniversarea întronizării Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române se va desfăşura într-un cadru restrâns, doar cu participarea episcopilor vicari din Bucureşti, a membrilor Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi a membrilor Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Născut pe 22 iulie 1951, Dan Ilie Ciobotea a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române pe 12 septembrie 2007 şi a fost întronizat oficial pe 30 septembrie 2007, în Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.