Ioan Deneş, propunerea PSD pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor, a lucrat ca electrician la CFR pe timpul facultăţii, apoi a fost profesor la un centru de plasament şi a condus două societăţi comerciale înainte de a ajunge în Parlament, în 2012. Activitatea sa politică a început în anul 2000, când a fost consilier local în Beclean, ulterior devenind şi consilier judeţean în Bistriţa Năsăud. În urmă cu un an, el spunea că nu este de acord cu legea parteneriatului civil, declaraţiile lui stârnind controverse. El afirma că "nu are nicio problemă" cu persoanele de acelaşi sex care "se manifestă în locuinţă, în intimitate", însă nu este de acord ca ele să se ţină de mână pe stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ioan Deneş, propunerea PSD pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor, s-a născut pe data de 13 aprilie 1968 în localitatea Spermezeu din judeţul Bistriţa –Năsăud. După ce a absolvit Şcoala Generală Grigore Silaşi din Beclean, a urmat cursurile Liceului Industrial Beclean, secţia electrotehnică, între 1982-1986. În 1988 este admis la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, iar timp de patru ani s-a specializat în tehnologia construcţiilor de maşini – subinginer mecanic. În 1996 şi-a dat definitivatul ca profesor de specialitate.

Ioan Deneş s-a angajat în 1988 la Căile Ferate Române, în judeţul Cluj, unde a lucrat până în 1993 ca electrician. Între 1993-1997a fost profesor la centrul de plasament din Beclean, iar din 1997, timp ce 10 ani, a fost director comercial la SC Profing SRL Beclean. Din 2007 a devenit director comercial al SC Termotec SRL Dej, funcţie pe care a ocupat-o până în decembrie 2012, când a devenit parlamentar.

Ioan Deneş se află la cel de-al doilea mandat de senator al judeţului Bistriţa Năsăud.

Activitatea sa politică a început în anul 2000, când a devenit consilier local în Beclean. După un mandat de patru ani, între 2004-2006 a fost consilier judeţean la Consiliul Judeţean Bistriţa - Năsăud. Nu şi-a dus mandatul la capăt deoarece între 2007-2008 a redevenit consilier local în Beclean. Între 2008-2012 a fost consilier judeţean.

După ce a devenit senator, Deneş a fost, pe rând, secretar al grupului parlamentar PSD din Senat, secretar al Comisiei pentru administraţia publică si organizarea teritoriului din Senat şi preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului din Senatul României.

Ioan Deneş a făcut o afirmaţie controversată în martie 2017, spunând că nu este de acord cu legea parteneriatului civil. “Atâta timp cât modul în care se comportă un cetăţean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce doreşte dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranşant: (...) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă", a spus atunci Deneş. El afirma că "nu are nicio problemă" cu persoanele de acelaşi sex care "se manifestă în locuinţă, în intimitate", însă nu este de acord ca ele să se ţină de mână pe stradă.

Câteva zile mai târziu, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că nu este de acord cu afirmaţiile lui Ioan Deneş, precizând că PSD nu este un partid cu atitudini radicale.

"Nu sunt de acord cu afirmaţiile domnului senator Denes şi eu il sfătuiesc şi pe el şi pe ceilalţi să nu uite că fac parte din PSD. PSD este un partid tolerant, nu un partid cu atitudini radicale, un partid care crede cu toata tăria că în societatea românească avem loc toţi şi trebuie să ne respectăm unii pe alţii”, declara Liviu Dragnea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.