Echipele de medici ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor - Oradea au făcut, de la începutul anului, 15 operaţii de prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală, 45 de pacienţi fiind astfel salvaţi prin transplant. Ultima operaţie a avut loc duminică dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bihorenii salvează vieţi! 15 familii din judeţul Bihor au zis DA de la începutul acestui an şi astfel 45 de români pentru care transplantul era singura soluţie de a trăi au fost salvaţi! Întreaga noastră recunoştinţă şi toate gândurile noastre de mulţumire se îndreaptă către familiile pacienţilor aflaţi în moarte cerebrală, care au găsit puterea extraordinară de a oferi altor oameni o şansă la viaţă, de a dărui altor familii bucuria de a-i avea alături pe cei dragi”, au transmis oficialii Agenţiei Naţionale de Transplant.

Aceştia au precizat că ultima operaţie la Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor - Oradea s-a încheiat duminică dimineaţă.

”Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 3 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant hepatic sau renal şi pentru alţi 2 care aveau nevoie de transplant cornee. Suntem profund recunoscători faţă de toţi cei care reuşesc să aducă speranţa pentru viaţă: donatori, familiile acestora, echipe medicale”, au mai transmis oficialii instituţiei citate.

Aceştia au transmis mulţumiri şi echipelor medicale implicate în această această activitate complexă şi încărcată de emoţii puternice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.