Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a afirmat că, în urma unor verificări realizate în judeţul Constanţa, au fost descoperite nereguli în privinţa depozitării de deşeuri, lipsa unor autorizaţii de mediu, dar şi incendieri de deşeuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Berceanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că în ultima săptămână, în acest judeţ au fost date amenzi de peste 1,2 milioane de lei pentru nereguli la legislaţia de mediu. 
 
"În ultima săptămână au fost 53 de controale, 55 de contravenţii, peste 1,2 milioane de lei cuantum amenzi. Avem două sesizări penale, suspendarea activităţii la trei companii, propuneri de sistare la alte câteva companii. Apare şi partea de inedit, transfer deşeuri ilegale, am trimis înapoi spre Olanda şi Bulgaria din fericire peste 1.000 de tone de deşeuri. Este o presiune permanentă pe graniţele României din cauza faptului că Europa are un supraplin în depozite şi în instalaţiile de sortare, iar drumurile spre Asia s-au închis”, a afirmat Berceanu.
 
El a menţionat şi câteva din neregulile găsite în judeţul Constanţa. 
 
"În tot judeţul am găsit nereguli pe depozitări de deşeuri, lipsa unor autorizaţii de mediu în funcţionarea unor agenţi comerciali, depozitări şi incendieri de deşeuri. Am mai intrat peste agenţi comerciali care pregăteau pentru incendiere diferite materiale. La locul respectiv erau urme vizibile, clare, de incendiere, în trecut. Unii dintre ei poate îngropau deşeuri, de aceea munca de prevenţie e foarte importantă pentru a stinge, a limita aceste structuri de crimă de mediu care pot reprezenta un pod prin care deşeuri importate sau importate sub alte denumiri să dispară undeva pe câmpuri sau pe nişte gropi sau pe nişte balastiere”, a mai afirmat Octavian Berceanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.