Biroul Electoral Central a respins, în şedinţa de miercuri, solicitările PSD de a fi renumărate voturile la Sectorul 1 din Bucureşti, au declarat surse ale instituţiei pentru News.ro. În schimb, pentru Sectorul 5 va fi efectuată o renumărare la câteva secţii, au adăugat sursele citate. Reprezentanţii PSD au precizat, într-o postare pe Facebook, că şi la Călăraşi a acceptat BEC să fie renumărate voturile. Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 5 Cristian Băcanu a anunţat că Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor la Sector 5. El a mai precizat că „este inadmisibil să lăsăm soarta democraţiei din România la dispoziţia clanurilor mafiote, a unor condamnaţi şi a unor hoţi care i-au furat efectiv pe cetăţenii din Sectorul 5 timp de zeci de ani”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor la Sector 5! Ceilalţi vor face contestaţie. Azi la ora 15.00 a început şedinţa Biroului Electoral în care se va decide soarta alegerilor de la Sectorul 5. Orice ar fi, lupt alături de colegii mei din PNL Sector 5 până la capăt! Este inadmisibil să lăsăm soarta democraţiei din România la dispoziţia clanurilor mafiote, a unor condamnaţi şi a unor hoţi care i-au furat efectiv pe cetăţenii din Sectorul 5 timp de zeci de ani”, a scris Cristian Băcanu miercuri pe Facebook.

Acesta a adăugat că a fost în stradă la protestele de după tragedia de la Colectiv în anul 215 şi la cele după OUG 13, cât şi la manifestaţiile din 10 august 2018. „Nepăsarea şi tăcerea nasc monştri”.
 
„Am stat în stradă în 2015 la protestele de după Colectiv, în 2017 după OUG 13 dar şi la 10 august 2018. Ce am spus atunci, rămâne valabil şi azi: nepăsarea şi tăcerea nasc monştri! Schimbarea şi lupta contra membrilor crimei organizate deghizaţi în politicieni este în puterea noastră. Nu uitaţi niciodată, noi cei buni şi corecţi suntem mai mulţi decât ei!”, a conchis Băcanu. 

UPDATE „În România lui 2020, condusă de Iohannis şi dreapta unită, nu contează cine votează, ci contează cine numără. Iar când frauda electorală este evidentă, contează cine decide dacă se renumără sau nu. La Călăraşi şi Sectorul 5, unde dreapta unită a pierdut la mii de voturi, s-a admis renumărarea”, arată o postare de miercuri pe pagina de Facebook a PSD. 

Sursa citată mai spune că „la Sectorul 1, unde furtul a fost evident, iar diferenţa este de câteva sute de voturi, situaţia privind renumărarea rămâne în continuare incertă. În guvernarea Iohannis-Orban, totul este aruncat în haos: finanţele, sănătatea oamenilor, dreptul românilor de a alege!”.

ŞTIREA INIŢIALĂ În şedinţa de marţi a BEC a fost stabilit să fie amânată decizia privind solicitarea candidatului PSD Dan Tudorache de a fi renumărate voturile la Sectorul 1 al Capitalei.

Liderul USR Dan Barna a declarat că situaţia de la Sectorul 1 a fost lămurită, cifrele din procesele-verbale coincid cu cele din sistemul oficial, iar Clotilde Armand, candidata susţinută de PNL şi USR-PLUS, este primarul acestui sector.

La rândul ei, Clotilde Armand a declarat că au fost tentative de fraudă şi că doreşte ca actualul primar Dan Tudorache să fie anchetat. Ea a adăugat că, din punct de vedere matematic, ea a câştigat alegerile. 

Întrebată de ce nu este de acord cu renumărarea voturilor de la Sectorul 1, Clotilde Armand a răspuns: „Ne dorim ca legea să fie respectată, trebuie o bază legală. Baza legală nu există la ora actuală”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.