Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au decis să respingă apelul lui Ionel Boldea, cel care a ucis doi soţi într-un parc din oraşul Făget, judeţul Timiş, menţinând decizia Tribunalul Timiş de a-l condamna la 31 de ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Curtea de Apel Timişoara a redus din pedeapsă perioada petrecută în arest preventiv, astfel că Boldea mai are de executat 30 de ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ionel Boldea a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni, printre care omor calificat, tentativă de omor, lovire şi alte violenţe, ultraj, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe.
 
Curtea de Apel Timişoara a constatat "încetarea de drept a măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Boldea Ionel şi a dedus din pedeapsa aplicată inculpatului durata arestului preventiv”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara.
 
Magistraţii Curţii de Apel Timisoara au decis să îl oblige pe Boldea la plata sumei de 300 de lei reprezentând cheltuielile judiciare faţă de stat. 
 
Decizia este definitivă.
 
Ionel Boldea a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni, printre care omor calificat, tentativă de omor, lovire şi alte violenţe, ultraj, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe.
 
În dimineaţa zilei de 3 iulie 2019, doi soţi făceau mişcare la aparatele de fitness montate într-un parc din Făget, când Ionel Boldea i-a atacat. Pe bărbat l-a ucis pe loc, iar pe femeie a abandonat-o într-o baltă de sânge, iar aceasta a decedat la spital, ulterior.
 
Bărbatul s-a urcat mai apoi pe o bicicletă şi a mers până în localitatea Temereşti, unde a încercat să pătrundă cu forţa într-un bar. Înainte de acest moment a atacat alţi oameni, aflaţi într-un tractor, apoi o bătrână ce i-a ieşit în cale şi pe care a lovit-o cu propriul baston.
 
Boldea a încercat să se refugieze într-o locuinţă din Temereşti unde i-a cerut gazdei să-l lase să folosească baia susţinând că a căzut cu bicicleta. S-a baricadat în baia locuinţei, unde poliţiştii l-au înconjurat. A încercat să scape, a fugit în curtea casei, unde s-a urcat în maşina proprietarului şi a demarat prin porţile închise, aceasta în timp ce poliţiştii trăgeau asupra lui focuri de armă. A reuşit să scape, a abandonat autoturismul într-un şanţ şi a fugit în pădurea din apropiere. Câteva ore mai târziu, noaptea, poliţiştii l-au capturat într-o altă maşină pe care o furase şi cu care se îndrepta spre satul natal Bichigi.
 
Ionel Boldea a fost atunci arestat preventiv, iar în decembrie 2019 el a fost trimis în judecată, la Tribunalul Timiş.
 
În septembrie, Ionel Boldea a fost condamnat de Tribunalul Timiş la 31 de ani şi 4 luni de închisoare cu executare, decizia fiind atacată cu apel.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.