Un bărbat de 44 de ani a fost arestat preventiv de Tribunalul Mureş pentru trafic de persoane după ce a exploatat prin muncă trei tineri proveniţi de la case de copii, începând din 2014, iar aceştia nu au fost plătiţi pentru munca prestată, ei având interdicţia de a părăsi gospodăria sau de a vorbi cu alte persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au decis reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 44 de ani pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată.
“În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2014 o persoană din judeţul Mureş a adăpostit în condiţii improprii trei tineri proveniţi de casele de copii, în scopul de a-i exploata prin muncă. Cei trei tineri au fost folosiţi la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în ţară şi, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără a fi plătiţi pentru munca prestată, inculpatul exercitând un control permanent şi total asupra acestora, inclusiv prin interdicţia de a comunica cu alte persoane ori de a părăsi gospodăria”, se arată în comunicat. 
La data de 26 ianuarie, anchetatorii au făcut două percheziţii domiciliare în urma cărora au descoperit  înscrisuri, acte de identitate ale victimelor, dar şi săbii şi cuţite.  
“În urma acestor activităţi, trei persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale au fost conduse la audieri”, a menţionat sursa citată. 
Bărbatul de 44 de ani a fost prezentat Tribunalului Mureş care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.