Autorităţile din Bacău au fost înştiinţate cu privire la producerea unui incident în sistemul naţional de transport gaze naturale, fiind vorba, potrivit unor surse, de pătrunderea de aer în instalaţii. Din această cauză, consumatorii din mai multe localităţi se confruntă cu sistări neplanificate de gaze, iar remedierea situaţiei este considerată de durată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a fost înştiinţat despre faptul că din cauza unui incident produs în sistemul naţional de transport gaze naturale, consumatorii din Buhuşi, municipiul Bacău, Mărgineni, Măgura, Hemeiuş, Traian şi Letea Veche se confruntăm cu sistări neplanificate de gaze naturale. Până la remedierea acestei situaţii, alimentarea cu gaze naturale a fost întreruptă pentru toţi utilizatorii din oraşul Buhuşi”, a transmis, joi seară, Prefectura Bacău.  

Potrivit unor surse, este vorba despre pătrunderea de aer în instalaţii.  

Echipe ale Transgaz S.A. şi Delgaz Grid S.A. lucrează pentru remedierea situaţiei, fiind preconizată o perioadă mai lungă de timp pentru rezolvare.  

”Pentru a evita orice risc, recomandăm  consumatorilor să închidă toate aparatele ce folosesc gaze naturale, iar după reluarea distribuţiei, care se va realizat treptat, să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute. În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii să deschidă imediat geamurile pentru a aerisi şi să evite utilizarea iluminatului, aparatelor electrocasnice şi/sau a surselor cu flacără”, a mai transmis Prefectura Bacău.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.