Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) acuză, marţi, Primăria Bacău că a dispus oprirea unei pompe de mare capacitate, motiv pentru care presiunea este scăzută în reţea. Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu cere dovezi concrete, în caz contrar cerând demisia directorului companiei. Dacă societatea furnizoare poate aduce dovezi, primarul anunţă că va demite responsabilii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La acest moment, înregistrăm o presiune scăzută în reţeaua de distribuţie a apei potabile din municipiul Bacău. Această situaţie a apărut deoarece, în jurul orei 13:30, Primăria Municipiului Bacău a oprit funcţionarea pompei cu capacitate mare de pompare din Staţia Gherăieşti aferentă Rezervei de Apă, şi a dispus pornirea unei pompe cu o capacitate de pompare mai mică, reducând debitul de la 800 mc/h la aproximativ 53 mc/h deşi SC CRAB SA avea înmagazinat în rezervoarele din Staţia Gheraieşti o cantitate de 8.000 mc apă”, a transmis, marţi, CRAB, într-un comunicat de presă.

Potrivit companiei, procedura de creştere a debitului pe conducta de aducţiune este în plină desfăşurare, însă nu există un debit suficient pentru a putea creşte presiunea în reţeaua de distribuţie a apei din municipiu.

”Estimăm că în cursul nopţii vom atinge debitul nominal pe conducta de aducţiune. Până atunci furnizarea se va face în funcţie de aportul de apa în Gospodaria Baraţi şi de stocurile acumulate”, au mai precizat responsabilii companiei.

Primarul din Bacău cere dovezi.

”Solicit conducerii CRAB ca, până mâine dimineaţă, să vină şi cu probe prin care să dovedească cine din Primăria Bacău ar fi dispus şi/sau oprit pompa de mare capacitate a rezervei - asa cum se susţine în comunicatul companiei de acum câteva minute. Dacă nu vor veni cu dovezi clare (cine, când, cum) aştept demisia de onoare a directorului CRAB şi a responsabilului tehnic care a validat publicarea comunicatului mincinos pe care l-au dat”, a scris, marţi, pe Facebook, primarul din Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Acesta anunţă că, dacă va primi dovezi, va demite resposabilul.

”Indiferent de acest lucru, deoarece comunicatul conţine şi alte aspecte false, voi sesiza şi autorităţile abilitate să protejeze băcăuanii de minciuni sfruntate care pot induce panică şi prejudicii”, amai scris primarul.

Într-o postare anterioară, acesta anunţa că a depus o plângere penală şin că a deschis o acţiune în instanţă în urma avariei de luni care a lăsat orşul fără apă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.