Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu existenţa unui focar de stafilococ auriu la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sârbu”, care ar fi dus la infectarea a peste douăzeci de nou-născuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii”, a transmis, vineri, Avocatul Poporului.

Potrivit ultimelor date, numărul bebeluşilor care s-au născut la Maternitatea Giuleşti şi au fost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu stafilococ auriu a ajuns la 23.

Internările în Maternitatea Giuleşti sunt sistate încă de vinerea trecută, după ce a fost depistat stafilococ auriui la mai mulţi angajaţi, dar şi în scutecul unui bebeluş normoponderal. 

În plus, s-au izolat germenii mezofili şi hemolitici, într-un salon de lehuze.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.