Avocatul Poporului s-a autosesizat, joi, în cazul pacientului cu viermi în răni şi al femeii care a murit după o transfuzie greşită, ambele semnalate la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia condusă de Victor Ciorbea face o anchetă cu privire la situaţia de la Spitalul de Arsuri din Bucureşti, unde o pacientă ar fi decedat din cauza unei transfuzii greşite, iar un pacient a fost fotografiat având o rană invadată de viermi.

"Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a articolului 22 şi articolului 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii", precizează Avocatul Poporului.

O femeie ar fi decedat la Spitalul de Arsuri din Bucureşti, în urma unei transfuzii de sânge provenit de la donatori dintr-o altă grupă. Pacienta a fost internată în 13 iunie 2016, când i s-a făcut transfuzia. A doua zi a intrat în şoc posttransfuzional, decesul survenind după o săptămână. Cazul a fost prezentat Direcţiei de Sănătate Publică abia în 27 iunie 2016, aminteşte Avocatul Poporului.

În cel de-al doilea caz, site-ul Tolo.ro a publicat o imagine în care se văd viermi, cel mai probabil larve de muşte, pe gâtul unui pacient internat cu arsuri la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri din Bucureşti.

Respectivul pacient a decedat, conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea, însă nu din cauza larvelor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.