Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu şi face o anchetă în legătură cu restrângerea dreptului persoanelor care suferă de surditate sau cu deficienţe de auz de a-şi reînnoi permisul de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în legătură cu restrângerea dreptului persoanelor care suferă de surditate sau cu deficienţe de auz, de a-şi reînnoi permisul de conducere. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 50 din Constituţia României privind protecţia persoanelor cu handicap", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de instituţie.

Avocatul Poporului precizează că ancheta vine după ce mass-media a prezentat drept discriminatorie, către finalul lunii noiembrie, situaţia mai multor persoane surde sau cu deficienţe de auz, din judeţul Argeş, care nu au putut să îşi reînnoiască permisul de conducere (deşi conduc de zeci de ani) pentru că nu le-a mai fost dat avizul medical.

Conform celor relatate în presă, astfel de cazuri au continuat să apară şi în alte judeţe ale ţării, printre persoanele hipoacuzice afectate fiind şi oameni ale căror locuri de muncă depind de permisul de conducere.

"La baza acestei situaţii ar sta ambiguitatea provocată de un ordin al Ministerului Sănătăţii şi de o adresă transmisă de către Direcţia Generală de Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică a Ministerului Sănătăţii, tuturor direcţiilor de sănătate publică judeţene, în legătură cu examinarea medicală a persoanelor cu deficienţe auditive, în vederea obţinerii permisului de conducere", arată sursa citată.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.