Avocatul Poporului a transmis că este excesivă condiţionarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă după perioada de carantină sau izolare, de prezentarea unui test negativ la COVID-19. Instituţia solicită Ministerului Muncii, prin intermediul Inspecţiei Muncii, să transmită la nivel naţional angajatorilor că această măsură este luată în afara cadrului legal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Braşov, s-a sesizat din oficiu şi solicită Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale ca, prin Inspecţia Muncii, să intervină la nivel naţional, în vederea informării angajatorilor cu privire la faptul că o condiţionare a salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2, este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, de natură să atragă sancţiunile legale în materie, au transmis reprezentanţii instituţiei, într-un comunicat de presă remis miercuri News.ro.
 
Sursa citată mai arată că „în opinia Avocatului Poporului, condiţionarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, atât persoanelor care se întorc la locul de muncă după perioada de carantină, cât şi persoanelor care au fost la un moment dat pozitive, însă, după ce au parcurs procedurile şi traseul reglementat de lege, sunt considerate vindecate”.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.