Centrul Infotrafic a transmis, joi seară, o avertizare potrivit căreia există condiţii de formare a poleiului în judeţele Buzău, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman, iar în judeţele Constanţa şi Tulcea se circulă în condiţii de ceaţă. Şoferii sunt sunt sfătuiţi să circule prudent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Infotrafic anunţă că, joi seară, din cauza carosabilului ud şi a temperaturilor în scădere există riscul apariţiei poleiului pe mai multe artere rutiere din judeţele Buzău, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

În judeţul Buzău, pe anumite porţiuni, a apărut poleiul (DN2 Oreavu – Poşta Câlnău).

”Se acţionează, însă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile efectul materialului antiderapant este mult diminuat”, a transmis Infotrafic.

Sursa citată precizează că pe raza judeţelor Constanţaşi Tulcea se circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe artere rutiere.

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, şoferii sunt sfătuiţi să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic. De asemenea, sunt rugaţi să reducă viteza de deplasaresă circ ule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol, să evite, pe cât posibil, manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică.

În plus, şoferii sunt rugaţi să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule şi să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben valabilă de joi dimineaţă, de la ora 4.00, până vineri la ora 14.00. Aceasta vizează mai multe fenomene, diferite în funcţie de regiunile ţării.

Astfel, se înregistrează  ploi, lapoviţă, ninsori şi viscol în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, şi ninsori însemnate cantitativ cu strat nou de zăpadă în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali.

În plus, se semnalează ploi însemnate cantitativ în nordul şi vestul Olteniei şi în nordul Munteniei.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.