Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru 13 judeţe din sudul şi centrul ţării, unde începând de marţi şi până miercuri după-amiază se pot produce inundaţii locale pe afluenţii râurilor Olt, Călmăţui, Vedea, Argeş, Ialomiţa şi Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Avertizarea a fost emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor în condiţiile în care, în următoarele 48 de ore, din cauza precipitaţiilor prognozate, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici, care ar putea duce la depăşirea cotelor de atenţie.

Potrivit avertizării, de marţi, ora 12.00, până miercuri, la ora 16.00, se pot produce inundaţii pe afluenţii râului Olt (judeţele Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt şi Dolj), în bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu al râurilor Călmăţui şi Vedea (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), în bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior ai râului Argeş (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov), în bazinul superior al râului Ialomiţa şi pe afluenţii râului Prahova (judeţele Dâmboviţa şi Prahova).

Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate mai mare de marţi, ora 15.00 până miercuri, la ora 06.00, pe unele râuri mici din judeţele Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.