Salvamontiştii din Mureş transmit că un urs tânăr s-a instalat de ceva vreme în Aria Protejată Scaunul Domnului, iar turiştii trebuie să ia câteva măsuri de precauţie când ajung în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un urs juvenil s-a instalat în Aria Protejată Scaunul Domnului de ceva vreme. Nu pare agresiv, mai mult e curios...”, au transmis, duminică, salvamontiştii din Mureş.

Potrivit acestora, turiştii trebuie să ia câteva măsuri când ajung în zonă.

”Pentru a evita eventualele neplăceri, cei care vin în excursie sunt rugaţi să nu vină singuri, să facă un pic de zgomot, să NU lase deloc resturi de mâncare, să NU hrănească ursul şi să NU încerce să se apropie de el!”, au mai transmis salvamontiştii.

Rezervaţia naturală ”Scaunul Domnului este situată în judeţul Mureş, la o altitudine de 1.380 de metri, fiind limitată de stânci spectaculoase de natură vulcanică.

Aceasta nu este singura zonă turistică din ţară unde a fost semnalată prezenţa urşilor. Peste tot, însă, salvamontiştii cer oamenilor să nu se apropie de animalle care pot deveni extrem de agresive şi periculoase.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.