Autorizaţia de construire a Centrului pentru arşi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost emisă, anunţă reprezentanţii unităţii medicale. Clădirea va include un centru de mari arşi, cu 15 paturi, şi o secţie ATI cu 44 de paturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a obţinut Autorizaţia de construire pentru Clădirea Centrului de Arşi, un document prin care suntem practic cu un pas mai aproape de un moment pe care toată comunitatea din judeţul Mureş îl aşteaptă", au transmis, marţi, reprezentanţii SCJU Târgu Mureş.

Clădirea Centrului de arşi va avea regim de înălţime S+P+4E+Etaj tehnic şi va include centrul de mari arşi cu 15 paturi, blocul operator cu 25 de săli de operaţie, secţia clinică Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi, spaţii conexe (Sterilizare, Unitate de transfuzii sanguine, morgă, centru de formare, spaţii tehnice, spaţii administrative şi logistice etc.). De asemenea, va fi relocat heliportul.

Pe lângă edificarea noii clădiri, investiţia prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului şi reorganizarea circuitelor medicale ale secţiilor menţionate.

Potrivit sursei citate, pentru reorganizarea fluxurilor medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în vederea conectării cu noul Centru de Arşi, Primăria Municipiului Târgu Mureş a eliberat autorizaţia de construire, în luna noiembrie. În decembrie, ca urmare a solicitării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, terenul aferent imobilului situat în Târgu Mureş, strada Gheorghe Marinescu nr. 50, a trecut în administrarea unităţii sanitare, conform Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş.

Finanţarea obiectivului de investiţii “Construirea unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului” se va realiza din Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar, valoarea investiţiei fiind de peste 295 de milioane de lei.

Indicatorii tehnico-economici pentru Centrul de arşi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au fost aprobaţi, în iulie anul trecut, de Guvern.

”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi, 28 iulie a.c., hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construirea unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziţionare şi conectare a Departamentelor Urgenţă, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”. Potrivit actului normativ, valoarea totală a investiţiei este de 295.782.000 de lei, inclusiv TVA, eşalonată pe trei ani”, anunţa atunci Ministerul Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.